Spoštovani etažni lastniki.

Vlada Republike Slovenije je včeraj, 29.3.2020, sprejela Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb, s katerim se mora vsaj 2 x dnevno izvajati razkuževanje vseh površin, kjer so možni stiki rok s površinami (kljuke, ograje, stikala). Odlok pripenjamo tudi v samem sporočilu.
Zagotovitev tako izvajalcev razkuževanja, kot tudi samih razkužil v danih razmerah, ni enostavna naloga. Obstoječe čistilce v stavbi bomo pozvali, da pristopijo k razkuževanju skladno z Odlokom, v kolikor pa lahko sami pristopite k razkuževanju oz. v vaši stavbi ni organiziranega pogodbenega čiščenja, pa nam to sporočite. Razkužila vam bomo poskušali dostaviti glede na trenutne možnosti dobave s strani dobaviteljev.
Plačilo izvajanja ukrepov razkuževanja je strošek lastnikov, v kolikor pa vlada, glede na pobudo Ministrstva za okolje in prostor, sprejme sklep, da je možno koristiti tudi sredstva rezervnega sklada, bo strošek plačan iz rezervnega sklada.

Prosimo za vaš čimprejšnji odziv, najkasneje pa do jutri, 31.3.2020 do 12h. S tem bomo lahko organizirali tako izvajanje razkuževanja pri čistilcih, kakor tudi nabavo čistil.

Ostanite zdravi, ostanite doma.

Vaš upravnik Mis d.o.o