ŽIVLJENJE GRE POČASI V NORMALO:

 

Ker se v Sloveniji z današnji dnem življenje vrača v približno normalne tirnice, pa še vedno precej ukrepov ostaja enakih:

  1. Še vedno je potrebno 2krat dnevno razkuževanje skupnih prostorov ( kljuk, dvigal, ograj, vrat,…)
  2. Prav tako še vedno ostaja v veljavi ukrep o zaščitni opremi. Rokavice niso več potrebne, je pa zato še vedno potrebno nositi zaščitno masko ( lahko je higienska maska, ali zaščitna)
  3. Še vedno velja ukrep, da je zbiranje na javnih mestih, kjer se druži več kot 5 ljudi, ki niso iz istega gospodinjstva, prepovedano

V večstanovanjskih stavbah je največji problem, ozki hodniki, kjer se naenkrat lahko sreča več ljudi. V tem primeru še vedno velja, da prednost date ranljivim skupinam in počakate, da so hodniki kar se da prazni. Enako velja za dvigala. Dvigala naj uporablja vsak stanovalec posebej, prednost pa imajo starejši.

 

V preteklih dneh, se je na nas obrnilo kar nekaj ljudi z vprašanjem, kako bo letos z zbori, ki niso bili izvedeni v spomladanskih mesecih. Kot rečeno, tudi upravniki moramo upoštevati ukrep vlade, o zbiranju na javnih ( zaprtih) mestih. Zato se na zbore temeljito pripravljamo, v primeru, da se bodo izvršili v jesenskih mesecih.

 

In še za konec. V Sloveniji bo življenje še nekaj časa drugačno kot je bilo pred epidemijo, zato poskušajmo ostati strpni drug do drugega in se navaditi na spremembe, ki so nas, ali pa nas še bodo doletele.